Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Euro Bölgesi’nde enflasyon %7’ye yükseldi

Euro Bölgesi’nde manşet enflasyon, Nisan ayında beklendiği gibi ufak bir artış yaşadı. Bölgedeki faiz belirleyicileri, bu hafta son faiz kararlarını açıklamaya hazırlanırken bu veri, fiyat artışının inatla yüksek kalmaya devam ettiğinin bir işareti oldu.

Eurostat’tan gelen ön verilere göre ekonomistlerin tahminleri doğrultusunda, bölgenin tüketici fiyat endeksi yıllık bazda %7,0’ye yükseldi. Gıda ve yakıt gibi değişken kalemleri dışarıda bırakan çekirdek enflasyon ise ufak bir yavaşlamayla %5,6’ya geriledi.

Mart ayında Euro Bölgesi’nde enflasyon, enerji maliyetlerindeki düşüşün etkisiyle rekor düzeyde gerilemiş ancak çekirdek fiyatlardaki büyüme hızlanarak %5,7 ile yeni bir zirveye ulaşmıştı.

Nisan ayı rakamları, Avrupa Merkez Bankası Perşembe günü son para politikası toplantısını yapmaya hazırlanırken geldi. Yetkililerin borçlanma maliyetlerini arttıracağı tahmin ediliyor. Ancak tahminler, ECB’nin faizlerde 25 baz puan mı yoksa 50 baz puan ile daha büyük bir artış mı yapacağı konusunda farklılık gösteriyor.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap