Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bugün İstanbul’da bir araya gelen Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin olumlu açıklamaları ile Rusya Savunma Bakanlığının Kiev ve Çernihiv’de operasyonların duracağını ilan etmesi, piyasaları yükselişe geçirdi.

Barışın fiyatlanmasıyla beraber endeksler yükselirken petrol, altın ve dolar ise düşüşe geçti.

Dün itibarıyla piyasalarda müzakerelere dair iyimserliğin artmasıyla gerileyen Brent petrol, bugün de düşüşe devam ederek 100 doların altına indi. Haftalık bazda %10 değer kaybeden petrolün sene başı kazancı da %33’e indi.

Dün gün başında 1.958 dolardan işlem gören ve ardından 1.924 dolara gerileyen ons altın bugün %1 üzeri kayıpla 1.890 dolara gerileyerek Mart ayındaki tüm kazançlarını sildi ve kıymetli metalin sene başı getirisi %4’e düştü.

Dün 99,0 seviyesi üzerine çıkan ABD Dolar Endeksi bugün %1 kayıpla 98,0 seviyesine geriledi.

Gün içinde 14,85 seviyesi yakınında fiyatlanan USD/TRY kuru, olumlu geçen müzakerenin ardından %2’ye yakın düşüşle 14,53’e geriledi. Kur 17 mart sonrası en düşük seviyeyi gördü. Aylık bazda %5 yükselen kurdaki sene başı kazanç %9’a geriledi.

Savaştan en çok etkilenen ruble, bugün yükselişte, USD/RUB 83,07 seviyesine gerileyerek Mart ayındaki kazançlarını sildi. Kur 7 Mart’ta serbest piyasada 160,0 seviyesine çıkmıştı. Bugünkü düşüşle beraber kurun sene başı yükselişi de %20’nin altına çekildi.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap