Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın Ukrayna’ya bağlı Donbas’a özel askeri operasyon başlatması ile piyasalarda oynaklık arttı. Ruble, dolar karşısında %6 kayıp verdi ve kur bugün 84,07’ye gerileyerek 21 Ocak 2016 sonrası en düşük seviyeye geriledi. Rusya Merkez Bankası, rubledeki sert düşüş nedeniyle döviz piyasasına müdahale edeceğini açıkladı.

ABD Dolar Endeksi bugün 96,75’e çıkarak 31 Ocak sonrası en yüksek seviyeyi gördü ve para birimleri dolar karşısında düştü. USD/TRY kuru bugün 14,2180’e, EUR/TRY ise 15,98’e çıkarak 21 Aralık sonrası en yüksek seviyeyi gördü.

Rusya’nın harekatının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güvenlik zirvesini toplaması beklenirken Dışişleri Bakanlığı da şu duyuruda bulundu:

“Ukrayna hava sahası halen kapalıdır. Mevcut aşamada evlerinizde veya güvenli bir yerde kalmanızı, seyahatten kaçınmanızı rica ediyoruz. Ülkeden ayrılmak isteyenler için gerekli destek ve yönlendirme sağlanacaktır.”

Asya borsaları %3 düşüş yaşarken BİST 100 güne %7,59 düşüşle 1.862 puandan başladı. Borsa İstanbul A.Ş. “Borsamız pay piyasasındaki tüm sıralarda, vadeli işlem ve opsiyon piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve borçlanma araçları piyasası pay repo pazarında işlemler geçici olarak durdurulmuştur.” açıklamasını yaparak devre kesici uyguladı.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap