Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları yeni gününde de yatay seyrini korudu. Dolar/TL, 34 seviyesinde sınırlı hareketler sergiledi ve ilk işlemlerde 34,13 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL ise 38,25 seviyesinde işlem gördü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün ABD’de düzenlenen yatırımcı toplantılarına katılarak ekonomi programındaki ilerlemeleri ve öncelikleri paylaştı. Şimşek, dezenflasyon sürecinin kalıcı bir şekilde başladığını belirterek para politikasının etkisiyle enflasyonun güçlü bir şekilde düşeceğini ve maliye politikasının daha destekleyici hale geleceğini vurguladı.

Fitch Ratings, Merkez Bankası’nın sıkı para politikasını sürdürmesini beklediklerini ancak politika faizinde 2025’in ilk çeyreğinde indirime başlayabileceğini ifade etti.

Bugün piyasalarda Hazine’nin 10 yıl vadeli eurobond ihracı ve geri alımları ile sektörel enflasyon beklentilerine ilişkin veriler takip edilecek. Merkez Bankası’nın likidite fazlasını azaltmayı amaçlayan adımları devam ediyor. Likidite fazlası yaklaşık 330 milyar TL olarak kaydedildi.

Hazine, uluslararası piyasalarda 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvil ihracı ve altı geri alım için bankaları yetkilendirdi. Uluslararası sermaye piyasalarında işlem gören dolar cinsi altı adet tahvil, yeni ihraç edilecek tahvil ile değiştirilecek ve/veya nakit karşılığı geri alınacak. Bu yıl uluslararası piyasalardan 10 milyar dolar borçlanma öngören Hazine, yılbaşından bugüne yaklaşık 7 milyar dolar borçlandı.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap