Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları, haftanın son işlem gününe hafif yükselişle başladı. Dolar/TL güne yüzde 0,15 artışla 34,08’den başladı, Euro/TL de yüzde 0,11 yükselişle 38,11’den el değiştirdi.

Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50 oranında sabit tuttu. Üst üste altıncı toplantıda faiz sabit tutulmuş oldu ve PPK metinlerinde yer alan “sıkılaştırma” ifadesi kaldırıldı. Ekonomistlere göre bu karar metni, faiz indirimi hazırlığına işaret etti.

KÜRESEL GELİŞMELER
ABD Merkez Bankası (Fed) sonrası yaşanan gelişmekte olan ülkelere yönelik artan risk iştahını jeopolitik endişeler gölgeledi. İsrail’e ait savaş uçakları dün Lübnan’a yönelik en yoğun saldırıları gerçekleştirerek Hizbullah ile çatışmaları tırmandırdı.

Dünkü yoğun hava saldırısı, Lübnan’da Hizbullah mensuplarının üzerlerinde taşıdıkları çağrı cihazları ve telsizlerin patlamasının ardından başladı. Patlamalarda 37 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 3 bin kişi de yaralandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, saldırıları “katliam” olarak nitelendirerek savaş ilanı anlamına geldiğini söyledi.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap