Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları bugün yatay seyirde başladı. Dolar/TL 34,04 seviyesinde işlem gördü, Euro/TL ise 38,12 civarında el değiştirdi.
TL, geçen haftayı dolar karşısında yüzde 0,9 kayıpla tamamladı ve ay başından bu yana yüzde 2,6 değer kaybetti.
Bugün saat 10.00’da TÜİK tarafından yayımlanan temmuz ayı nihai dış ticaret verileri takip edilecek. Öncü verilere göre temmuz ayında dış ticaret açığının yüzde 42 azaldığı görülmüştü.
Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısı saat 11.00’de başlayacak ve Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıkları değerlendirilecek. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılması planlanıyor.
TCMB verilerine göre 12 ay sonrası için vatandaşın enflasyon beklentisi yüzde 73,1’e yükseldi. Reel sektörün enflasyon beklentisi ise yüzde 53,8’e indi.
Geçen haftaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının özeti yayınlandı. TCMB, ağustos ayında enflasyonun gıda fiyatlarındaki düşüşle yavaşlayacağını ve ekonomik büyümenin ikinci çeyrekte gerileyeceğini açıkladı.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap