Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları yukarı yönlü seyrini sürdürmekte ve dolar/TL rekor seviyelerde seyrediyor. Euro/TL ise yükselişini sürdürerek 37,83 seviyesine kadar çıktı. Dolar/TL şu anda 33,9950 seviyesinden işlem görürken, Euro/TL ise 37,5301 seviyesinden alıcı buluyor.

TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı hafta başından bu yana yüzde 0,8’e, ay başından bu yana ise yüzde 2,4’e yükseldi. Bugün yurt içi veri gündeminde temmuz ayı yabancı ziyaretçi sayıları açıklanacak. Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın para politikası açıklamaları takip edilecek. Eylülde faiz indirimi olasılığına ilişkin belirsizlik devam ederken, yatırımcılar Powell’ın vereceği ipuçlarını dikkatle izleyecekler. Üç Fed yetkilisinin dünkü açıklamaları ise eylülde faiz indirimi olabileceği yönünde işaretler verirken, piyasalardaki beklentiler değişmeye devam ediyor. ABD ekonomisinin hala sağlıklı bir büyüme göstermesi ise faiz indirimi olasılığını düşürmüş durumda.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap