Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları, küresel piyasalardaki satış baskısından etkilenmeye devam ediyor. Dolar/TL güne yüzde 0,18 artışla 33,53 civarında başladı, Euro/TL ise yüzde 0,5 yükselişle 36,80’den işlem gördü. Türk Lirası bu hafta dolar karşısında yüzde 1’in üzerinde değer kaybetti ve kurda yeni zirve 33,61’e yükseldi.

Merkez Bankası’nın yılın üçüncü enflasyon raporu mesajları bugün yakından takip edilecek. TCMB’nin yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 38 olarak belirlenmişti, ancak piyasaların beklentisi enflasyonun yüzde 40-42 bandında kalacağı yönünde. Bu kapsamda TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın bugün piyasalara vereceği mesajlar önem taşıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, en büyük önceliğin enflasyonu düşürmek olduğunu belirterek geri adım atmayacaklarını vurguladı. OVP’deki hedeflerin değiştirilmeyeceğini söyleyen Şimşek, OVP ve TCMB enflasyon tahminlerinin paralel oluşturulduğunu ifade etti.

İç gündemde Hazine’nin kurumsal yatırımcılara doğrudan satışını gerçekleştireceği bir yıl vadeli dolar cinsi ihraç izlenecek. Hazine’nin döviz cinsi tahvilinde altı aylık dönemsel getiri yüzde 2,37 olacak. Ayrıca bu gün haftalık para banka istatistikleri, döviz rezervi ve menkul kıymet hareketleri de takip edilecek.

Küresel piyasalarda resesyon endişeleriyle başlayan satış baskısı nispeten hafiflemiş durumda. Yatırımcılar, büyük teknoloji şirketlerinin beklentilerin altındaki bilançoları ve jeopolitik endişelerle riskli varlıklardan uzaklaşma eğiliminde. Gelişmekte olan para birimlerinde satış baskısı daha belirgin. ABD’de açıklanacak olan işsizlik maaşı başvuruları da yakından izlenecek.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap