Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları haftanın son işlem gününde yükseliş kaydetti. Dolar/TL, yüzde 0,64 artarak 33,04 civarında işlem gördü. Euro/TL de yüzde 0,5 artışla 36 seviyesini aşarak rekor kırdı.
Cari denge, mayıs ayında 1,24 milyar dolar açık verdi ve bu rakam ekonomistlerin beklentisinin altında kaldı. Mayısta yıllıklandırılmış cari açık ise 25 milyar 191 milyon dolara indi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide istikrarın, güvenin ve dayanıklılığın arttığını belirtti. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ise kur ile enflasyon makasının ihracatı olumsuz etkilediğini ifade etti.
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan faiz indirimi konusunda temkinli olunması gerektiğini vurgulayarak, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli olduğunu belirtti.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşı çalışmalarıyla ilgili henüz net bir açıklama yapmadıklarını, hafta başında konunun netleşebileceğini söyledi.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap