Piyasalar dün Powell’ın politika normalleştirme konusundaki temkinli yaklaşımıyla mücadele etmek için bir neden olmadığı sonucuna vardı. ABD verileri ikinci katmandı (bekleyen ev satışları ve Dallas Fed imalat faaliyeti daha yumuşak çıktı). ABD tahvil getirileri, Cuma günkü Jackson Hole sonrası aşağı yönlü eğilimi koruyarak 1,4 baz puan (2 yıl) ile yaklaşık 3 baz puan (5 ve 10 yıl) arasında geriledi. DAÜ takvimi, Avrupa Komisyonu’nun güveni ve Alman ve İspanyol CPI’ları ile daha umut vericiydi. AK güveni biraz gevşedi ancak güçlü kaldı (119’dan 117.5). Alman HCPI beklendiği gibi %3.1 Y/Y’den %3.4’e yükseldi. İspanya TÜFE yukarı yönlü sürpriz yaptı (%2,9’dan %3,3). Öyle olsa bile , birleşik EMU verileri Avrupa pazarlarında otonom bir tepkiyi tetikleyemedi.Değişmeyen (2-y) ila -1.7 bp (30-y) arasında değişen getirilerle, biraz düşük performans gösteren Hazine tahvillerini tahviller. ECB’den Villeroy, yaz aylarında finansman koşulları rahatlarken, 4. çeyrekte PEPP alımlarının hızını düşürme fikrini destekliyor. Dolar Cuma günkü kayıplarını korudu. EUR/USD çok az değişiklikle 1.1797’de kapattı. Kolay parasal koşullar, toparlanmanın hızına dair bir şüphe bağlamında bile, S&P (+%0,43) ve Nasdaq’ın (+0,90) rekor yarışlarını uzatmaları için yeterliydi.
Bu sabah, Çin’den gelen haberler yalnızca toparlanma konusunda şüphe uyandırıyor. Çin Ağustos imalat PMI’si 50,1’den 50,4’ten hafifledi, ancak hizmetler sektöründeki faaliyet, korona varyantlarının alevlenmesine yönelik kısıtlamalar nedeniyle 50 patlama-düşüş seviyesinin (47.5’ten 53,3’ten) altına düştü. Tekellerle savaşmak, kirlilikle mücadele etmek ve stratejik rezervleri desteklemek için çok çeşitli sektörler hakkında daha fazla düzenleme hazırlayan üst düzey bir komite, pazar belirsizliğine katkıda bulunur. Çin hisse senetleri düşük performans gösteriyor (CSI 300 kaybı %1,0). Bölgenin başka yerlerindeki duyarlılık daha yapıcıdır (%1’e varan kazançlar). Yuan üzerindeki etki neredeyse yok denecek kadar az (USD/CNY 6.467). Dolar ve ABD Hazine getirileri aşağı yönlü kalmaya devam ediyor. EUR/USD 1.1820 bölgesinde işlem görüyor. 92.51’de TW DYX USD endeksi 92.47 desteğine yaklaşıyor.
Bugünün takviminde ABD konut fiyatları, Chicago PMI ve tüketici güveni (Conference Board) yer alıyor. İkincisinin, pandemi sonrası zirve seviyelerinden (129.1’den 123.0’a) düşmesi bekleniyor. Avrupa’da, ön EMU TÜFE verileri ve Alman işgücü istatistikleri ilgi çekicidir. Hem DAÜ manşetinin (%2,2’den %2,7) hem de çekirdek TÜFE’nin (%0,7’den %1,5) pandemi sonrası zirve seviyeleri belirlemesi bekleniyor. Almanya/EMU getirileri de küresel belirsizlik nedeniyle geride kalıyor. Yine de, hem faaliyet hem de enflasyon verileri, gelecek haftaki ECB toplantısında yeni bir düşüşe gerek olmadığını gösteriyor.Alman 10 yıllık getirisi için -%0.40/-%0.38 direnci hala ulaşılabilir durumda. ABD 10-yıllık getirisinin, %1.37’lik ilk direnci radarda geri alabilmek için muhtemelen ISM’lerden ve maaş bordrolarından tamamen olumlu sürprizlere ihtiyacı var. ABD verileri de dolar için bir joker.