Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları, haftanın ilk işlem gününde yatay seyirle başladı. Dolar/TL 34,25 civarında, Euro/TL ise 37,20 seviyesinden işlem gördü. Türk Lirası dış piyasalardaki varlık fiyatlarına ABD’de yapılacak başkanlık seçimleriyle yönlendi ve yatay seyrini sürdürdü.

Bugün yurt içinde önemli bir veri açıklanmazken, küresel piyasalarda ABD’de yapılacak başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın kazanabileceği fiyatlanmaya başladı. Trump’ın vergi ve ticaret politikalarının enflasyonist olacağı, dolayısıyla faizlerin yükseleceği tahmin ediliyor. Uzmanlar, Trump’ın dış ticaret politikalarının diğer para birimlerine baskı yapabileceğini öngörüyor.

Merkez Bankası geçen hafta politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutarken, faiz indirimleriyle ilgili henüz net bir mesaj vermedi. Ancak ekonomistler, kasım ayında faiz indirimlerinin başlayabileceği ihtimalinin bulunduğunu ancak aralık ve ocak aylarında daha yüksek bir indirim olabileceği konusunda beklenti içindeler. Yurt içinde faiz indirimlerinin zamanlaması yakından takip ediliyor ve anketler, TCMB’nin önümüzdeki aylarda faiz indirimlerine başlayabileceğini ve 2025 sonuna kadar en az 20 puanlık bir indirim yapabileceğini gösteriyor.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap