Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları, haftanın son işlem gününde durağan bir seyir izledi. Dolar/TL, güne 34,22 civarında işlem görürken Euro/TL de 37,12 seviyesinde alıcı buldu. Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutarak beklentilere paralel bir karar aldı. Bu durum faizlerin yedinci ay üst üste değişmemesi anlamına geliyor.

Merkez Bankası’nın enflasyon konusundaki mesajları dikkat çekiciydi. Banka, enflasyonun ana eğiliminde yükseliş olduğunu belirtirken iyileşme hızına dair belirsizliklerin arttığını açıkladı. Ekonomistler, PPK metninde faiz indirimine dair net bir ipucu bulunmadığını belirtiyorlar.

Ekonomistler, Kasım ayında faiz indirimine kapının tamamen kapanmadığını belirtiyorlar ve aralık ile Ocak aylarında indirim ihtimalinin daha yüksek olduğunu öngörüyorlar. Kasım ayında açıklanacak olan son çeyrek enflasyon verisi ve güncel enflasyon raporu, Merkez Bankası’nın faiz indirim döngüsünün netleşmesine yardımcı olacak. Bu verilerin ardından faiz indirimi zamanının belirlenmesi bekleniyor.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap