Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları, TCMB’nin faiz kararı öncesi durağan seyrederken, Dolar/TL güne 34,18 seviyesinde, Euro/TL ise 37,09 seviyesinde başladı.

TCMB’nin bugün saat 14.30’da açıklayacağı faiz kararında politika faizinin yüzde 50 seviyesinde sabit tutulacağı bekleniyor. PPK metninde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı yakından takip edilecek.

Eylül ayı enflasyonu sonrasında faiz indirimi beklentileri ertelenmişti. Bu nedenle, PPK metninde faiz indirimine dair ipuçları aranacak.

Ayrıca, eylül ayı konut satış istatistikleri, haftalık bankacılık sektörü verileri ve TCMB’nin haftalık para ve banka, döviz rezervi ile menkul kıymet istatistikleri de izlenecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın 2025 yılı bütçesinin TBMM’ye sunum töreni ile ECB’nin faiz kararı da günün diğer önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor.

Küresel piyasalarda dolar, ABD eski başkanı Donald Trump’ın seçimleri kazanma olasılığının arttığı yönündeki tahminlerin etkisiyle değer kazanırken, ECB’nin faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Bu durum tahvil fiyatlarını olumsuz etkilerken, doları ise olumlu yönde destekliyor.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap