Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları günü yatay seyirle başladı. Dolar/TL, ilk işlemlerde 34,27 civarında işlem gördü. Euro/TL ise 37,62 seviyesinde fiyatlandı.
Merkez Bankası’nın sıkılaştırma politikalarının piyasaya tam olarak yansıyıp yansımadığını gösteren gecelik faiz politika faizi, beklentilerin altında kalarak devam etti. Reeskont kredi limitleri ise yeniden artırıldı.
Merkez Bankası, ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinin günlük limitlerini 3 milyar liradan 4 milyar liraya yükseltti. Ayrıca, TCMB net ihracatçılık koşulu yerine katma değerli ihracatı öne çıkaran yeni bir modele de geçiş yapıyor.
KÜRESEL PİYASALAR
Küresel piyasalarda yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarına ilişkin izleyeceği yol haritasını öğrenmek için bugün yayımlanacak toplantı tutanaklarına odaklandı. Fed yetkilileri, ekonomide beklenen yavaşlamanın istihdamı olumsuz etkilememesi için faiz indirimine gidilebileceğini belirtti.
Kasım ayında Fed’in 50 baz puan faiz indirimi yapacağı beklentileri azaldı ve piyasaların yüzde 88 olasılıkla fiyatladığı 25 baz puanlık bir faiz indirimi öngörülüyor.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap