Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları haftaya yatay seyirle başladı. Dolar/TL haftanın ilk işlemlerinde 34,2 civarında fiyatlandı, Euro/TL ise 38,20 seviyesinde el değiştirdi.

Bu hafta iç gündemde önemli konular var. Özellikle Kabine Toplantısı, Hazine ikinci çeyrek borç stoku verileri, üç aylık iç borçlanma stratejisi ve bankacılık sektörü ağustos ayı verileri takip edilecek.

Merkez Bankası’nın sıkılaştırma politikasının etkisiyle gecelik faizler yükselişe geçti. Faizler koridorun alt bandından yönünü yukarı çevirerek yüzde 48,4’e çıktı. TCMB’nin ters swap işlemi ve zorunluk karşılık kararı etkili oldu. Likidite fazlası 400 milyar TL’nin altına geriledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’ye yatırımcı ilgisinin yoğun olduğunu belirtti. Yılmaz, İstanbul’da gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi ve ABD’deki toplantılarda küresel şirket yöneticilerinin Türkiye’ye yatırım yapma isteğinden bahsetti.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları jeopolitik endişeleri artırdı. Bu hafta ABD istihdam verileri ve Fed’in faiz indirimi konusundaki kararları yakından izlenecek. Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı konuşma da piyasalar tarafından dikkatle takip edilecek.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap