Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları, yeni işlem haftasına yatay bir seyirle başladı. Dolar/TL kuru 34,13 seviyesinden işlem görmeye başlarken, Euro/TL ise 38,11 seviyesinde alıcı buldu.

Merkez Bankası’nın likidite fazlasını azaltmayı amaçlayan yeni adımlarının piyasalardaki etkileri yakından takip edilecek. Hafta sonunda TL mevduat hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarında artış yapıldı. Zorunlu karşılık oranları kısa vadeli TL mevduat için yüzde 12’den yüzde 15’e, uzun vadeli için ise yüzde 8’den yüzde 10’a yükseltildi. Bu karar, sistemden yaklaşık 70 milyar TL civarında likiditeyi kalıcı olarak çekecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gitti. Erdoğan, ABD seçimlerinde sonuç ne olursa olsun üst düzey diyaloğun devam edeceğini vurgulayarak, ticaret hacmi hedefinin 100 milyar dolar olduğunu belirtti. Bu hafta içerisinde ABD’li büyük şirketlerin yöneticileriyle görüşmesi beklenen Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da eşlik edecek.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası’nın geçen hafta gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indiriminin etkisi sürüyor. Cuma günü açıklanacak olan kişisel tüketim harcamaları verisinin, faiz indirimlerine devam edilmesine yönelik yeşil ışık yakabileceği düşünülüyor.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap