Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başladı ve şu anda 34,0440 seviyesinde işlem görüyor. Cuma günü yükseliş eğiliminde olan dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 33,9851’den tamamladı. Haftanın ilk işlem gününde de artışla başlayan dolar/TL, saat 10.25 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 34,0440’tan işlem görüyor. Avro/TL yüzde 0,2 düşüşle 37,6500’den, sterlin/TL de yüzde 0,2 azalışla 44,5950’den satılıyor. Dolar endeksi ise şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 101,5 seviyesinde bulunuyor.

Küresel piyasalarda ABD’de açıklanan verilerin ekonomide durgunluk endişelerini beslemesiyle karışık bir seyir izlenirken, gözler ABD’de açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yıl sonuna kadar atacağı adımların büyüklüğü konusundaki belirsizlikler devam ederken, makroekonomik veriler ve yetkililerin sözlü yönlendirmeleri yakından takip ediliyor. Cuma günü açıklanan verilere göre, ABD’de tarım dışı istihdam ağustosta beklentilerin altında gerçekleşirken işsizlik oranı düştü. Analistler, işsizlik oranındaki beklenmedik artışın resesyon endişelerini tetiklediğini ve risk iştahını azalttığını belirtiyor.

Bu hafta enflasyon verilerinin açıklanacağına işaret eden analistler, bu verilerin FOMC toplantısındaki faiz indiriminin boyutuna ilişkin daha fazla bilgi verebileceğini söylüyor. Fed’in bu ay 25 baz puan faiz indireceğine yönelik ihtimaller güçlü kalırken, yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puanlık faiz indirimi yapılacağı kesin gözüyle bakılıyor. Teknik açıdan dolar endeksinde 102 seviyesinin direnç, 101 seviyesinin ise destek olarak öne çıktığını belirten analistler, yurt içinde veri gündeminin sakin, yurt dışında ise Avro Bölgesi’nde Sentix yatırımcı güven endeksi, ABD’de toptan eşya stokları ve tüketici enflasyon beklentisi verilerinin takip edileceğini belirtiyor.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap