Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları yeni haftaya yatay bir başlangıç yaptı. Dolar/TL 34 seviyesinin üzerinde işlem görmeye devam ederken, Euro/TL ise 38,05 civarında işlem gördü.
Yurt içi veri gündeminde bu hafta önemli açıklamalar yer alacak. Bugün saat 10.00’da ağustos ayı reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranı açıklanacak.
Diğer günlerde ise tüketici enflasyon beklentilerinin yer aldığı ağustos ayı sektörel enflasyon beklentileri raporu, TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetleri, Ticaret Bakanlığı’nın yayımlayacağı nihai dış ticaret verileri ve ağustos ayı ekonomik güven endeksi verileri açıklanacak.
PPK toplantı özetlerinde para politikasının yönüne dair yeni mesajlar olup olmayacağı dikkatle takip edilecek. TCMB’nin enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları ile uyumunu gözlemleyeceği belirtiliyor.
Geçen haftayı dolar karşısında yüzde 0,9 kayıpla kapatan TL, ay başından bu yana yüzde 2,5 değer kaybetti. TCMB, enflasyon risklerini göz önünde bulundurarak gerekirse para politikasını sıkılaştırabileceğini ifade etmişti.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap