Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından Dolar/TL, 33,82 seviyesi ile rekor seviyede işlem gördü. Euro/TL ise 37,23 seviyesinin üzerinde alıcı buldu.
TCMB, politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Ekonomistler de faizin yüzde 50 seviyesinde sabit kalacağına kesin gözüyle bakıyordu. Bu durum politika faizinin üst üste beşinci ayda sabit kalması anlamına gelmekte.
Türk Lirası, dolar karşısında hafta başından bu yana yüzde 0,2, ay başından bu yana ise yüzde 1,9 değer kaybetti.
KÜRESEL PİYASALAR
Piyasalarda Fed’in yakın zamanda faiz indirimine gideceğinin sinyalini vereceği beklentileri ile pozitif bir seyir sürüyor. Fed, yarın temmuz ayında para politikası toplantısının tutanaklarını açıklayacak. Yatırımcılar toplantı tutanaklarından ABD’de faizlere ilişkin ipucu arayacak.
Fed Başkanı Jerome Powell’ın cuma günü Jackson Hole’da yapacağı konuşma da merakla beklenmekte. Merkez Bankası yetkililerinden gelen faiz indirimi beklentilerini güçlendiren açıklamalar sonrası dolar güç kaybetti. Dolar endeksi, 101,76 ile yedi aydan uzun bir sürenin dip seviyesine geriledi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’de ateşkes anlaşmasını engelleyen anlaşmazlıkların önüne geçmek üzere Washington tarafından sunulan “geçiş teklifini” kabul ettiği yönünde haberler risk iştahını artırdı.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap