Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolar/TL, günü yükselişle başladı ve şu anda 33,57 seviyesinden işlem görüyor.

– Dün dolar/TL, satış ağırlıklı bir seyir izledi ve önceki kapanışına göre yüzde 0,11 değer kaybıyla 33,54’ten tamamlandı.
– Yeni güne ise dolar/TL, yatay bir seyirle başladı ve saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,10 artışla 33,5674’ten işlem görüyor.
– Avro/TL aynı dakikalarda yüzde 0,10 yükselişle 36,9219’dan, sterlin/TL ise yüzde 0,20 düşüşle 43,0930’dan satılıyor.

Dünya genelinde enflasyonla mücadele ve istihdam piyasasındaki durum, yatırımcıların yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor.
– ABD’de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri, beklentilerin altında gerçekleşerek fiyat baskılarının hafiflediğine işaret etti.
– Bu durum, iş gücü piyasasındaki yavaşlamayı ve Fed’in olası faiz indirimlerini destekledi. Analistler, gelecek ay Fed’in 50 baz puan faiz indirimi yapabileceği ihtimalini güçlü olarak değerlendiriyor.
– Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed’in yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puan faiz indirimi yapacağı tahmini ön planda.

Bugün, Avro Bölgesi’nde büyüme ve sanayi üretimi ile ABD’de enflasyon verileri takip edilecek.
– Enflasyon verilerinin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceği belirtilirken, teknik açıdan dolar endeksinde 103 seviyesinin direnç, 102 seviyesinin ise destek bölgesi olarak öne çıkıyor.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap