Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li yatırım bankası Bank of America (BofA) tarafından hazırlanan “Global Ekonomik Görünüm” raporunda Türkiye’ye dair yapılan değerlendirmeler şu şekilde öne çıktı:

1. Türkiye, politika değişikliklerine karşı en dirençli ülke olarak tanımlandı ve ortodoks politikalara doğru bir kayma yaşandığı vurgulandı.
2. Gelişmekte olan piyasalar arasında küresel şoklara karşı dirençli bir hikaye yaratan Türkiye, kendine özgü bir pozisyona sahip olduğu belirtildi.
3. Yeni ekonomik program ile Türkiye ekonomisinin yeniden dengelendiği, enflasyonun gerilediği ve cari açığın sürdürülebilir seviyelere indiği raporda yer aldı.
4. ABD’nin korumacı politikalara yönelmesi durumunda Türkiye’nin diğer gelişen ülkelere kıyasla daha az etkileneceği öngörüldü.
5. Bank of America, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile gümrük birliği anlaşmasına sahip olmasının, bölgeden gelebilecek gümrük vergilerine karşı bir engel oluşturabileceğini vurguladı.
6. Türkiye’nin mevcut finansal istikrar programı sayesinde orta vadede doğrudan yabancı yatırım (DYY) almak için daha iyi bir konumda olacağı belirtildi.
7. Güçlü bir doların Türk Lirası (TL) üzerinde baskı yaratabileceği ancak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) mevcut döviz politikası ve yüksek rezerv birikimi ile bu durumu büyük bir risk olarak görmediği raporda ifade edildi.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap