Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları, artan jeopolitik gerilimin etkisiyle yükseldi. Dolar/TL, 33,17 seviyesi ile yeni zirvesine ulaştı. Euro/TL ise 36 seviyesine kadar yükseldi.
Bugün iç gündemde İstanbul öncü enflasyon verileri, İSO Türkiye İmalat PMI ve haftalık Merkez Bankası verileri önemli yer tutuyor.
Hamas’ın lideri İsmail Haniye, Tahran’da gerçekleşen bir saldırı sonucu öldürüldü. İsrail Başbakanı Netanyahu, olayda Haniye’nin adını vermedi ancak “İran’ın vekil güçlerine ağır bir darbe indirdik.” açıklamasında bulundu. Türkiye ise suikastı kınayarak, Gazze’deki savaşın bölgesel boyuta yayılma tehlikesine dikkat çekti.
ABD Merkez Bankası (Fed), iki günlük para politikası toplantısında politika faizini yüzde 5.25-5.50 aralığında sabit tutarken, enflasyon konusunda yumuşak bir dil kullandı. Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin beklenen seyrinde ilerlemesi durumunda eylül ayında faiz indiriminin gündeme gelebileceğini belirtti.
Piyasalarda fazla likidite ve gecelik faizler yakından takip ediliyor. Fazla likidite miktarı 220 milyar TL civarında bulunuyor ve gecelik faiz yüzde 47.02 seviyesine kadar çıktı. Gecelik faiz, politika faizinin alt bandına oldukça yaklaştı ancak bu durum kalıcı olmadı.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap