Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 32,5830 seviyesinden işlem görüyor. Dün yatay seyir izleyen dolar/TL, günü bir önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde tamamladı. Yeni güne artışla başlamasının ardından dolar/TL, önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,1 üzerinde 32,5830’dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,4 yükselişle 35,2640, sterlin/TL yüzde 0,2 primle 41,5470’den satılıyor. Dolar endeksi ise şu sıralarda yatay seyirle 105,3 seviyesinde bulunuyor.

ABD’de açıklanan veriler ekonomik aktivitenin yavaşladığına işaret ederken, iş gücü piyasasının da soğuma sinyalleri vermesiyle ABD Merkez Bankasının (Fed) eylülde faiz indirimine gitme ihtimalinin artması varlık fiyatlarına olumlu yansıdı. Özel sektör istihdamı ve yıllık ücret artışı verileri beklentilerin altında kaldı. Bu durum enflasyonda soğuma sinyali verse de Fed yetkililerinin faiz oranlarını ne kadar süre yüksek tutacakları konusunda bölünmüş oldukları görülüyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed’in eylülde faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 80’e çıkarken, kasımda ilk faiz indirimi ihtimali yüzde 85’e geriledi. Olası bir faiz indiriminin ardından bankanın aralık toplantısında ikinci kez faiz indirme ihtimali ise yüzde 89 olarak fiyatlanıyor. Bugün yurt dışında veri gündemi sakinken, yurt içinde reel efektif döviz kuru ve haftalık para ve banka istatistikleri verileri takip edilecek. Teknik açıdan dolar endeksinde 105 ve 104 seviyeleri destek, 106 ve 107 seviyeleri ise direnç olarak öne çıkıyor.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap