Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Döviz kurları Kurban Bayramı tatili sonrasında yukarı yönlü bir hareketlilik gösterdi. Dolar/TL günü 32,94 seviyelerinde açarken Euro/TL ise 35,40 seviyesinde alıcı buldu.
Bugünün gündeminde ise mayıs ayı yabancı ziyaretçi sayısı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleşecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı yer alıyor. Toplantı saat 11.00’de başlayacak ve sonrasında yazılı bir açıklama bekleniyor.
Ankara’da dün gerçekleşen ekonomi zirvesinde CHP’nin Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir araya geldi. Karatepe, toplantıda asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarına artış, tarımsal desteklerin artırılması ve vergi adaletsizliğinin giderilmesi taleplerini ilettiklerini açıkladı. AK Parti adına ise Sözcü Ömer Çelik, konuyla ilgili olarak hükümetin zaten çalıştığı konuların gündeme geldiğini ve ekonomi yönetiminin planlarının kusursuz bir şekilde işlediğini belirtti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan başkanlığında 27 Haziran Perşembe günü toplanacak. Politika faizinin yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılması beklenirken, gecelik faizlerde yaşanan dalgalanma TCMB’nin yeni bir adım atabileceği beklentilerini artırıyor. Gecelik faiz dün yüzde 49,55 seviyesine gerileyerek politika faizinin altına indi.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap