Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TCMB Faiz Kararı Beklentisi

Yarın için yurtiçi piyasa katılımcıları TCMB faiz kararına odaklanmış durumda. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, son konuşmalarında faiz indirimi için yılın son çeyreğini işaret ederek, bu dönemde koşulların sıkı politika gerektirdiğini söylemişti. PPK kararına ilişkin beklenti de destekler nitelikte ve faizin %19’da sabit tutularak değişmeyeceği yönünde. Bugün ABD tarafında TÜFE verisi beklenirken, Dolar/TL kuru 8.60 seviyesi üzerindeki yatay görünümünü sürdürüyor.
Türk Lirası geri çekilmeler gösterse de ABD tarafında medyan beklenti %5 görünen TÜFE oranının Moody’s, UBS %7, Citigroup ve Commerzbank beklentileri %6 olması dolayısıyla, medyan beklenti üzeri gelebilecek bir oran doların biraz güçlenmesi demek olabilir. Kur tarafında alıcılı ataklar görülmesi durumunda 8.7810 kademesi hedeflenebilir. Beklentilerin aksine geri çekilmeler görülmesi durumunda 8.5825 seviyesi hedeflenebilir.

Dolar Haberleri

Sitemizde uzmanlarımız tarafından yayınlanan günlük dolar haberlerini sizler de yakından takip edebilir ve doların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir yorum yap